laserbehandling - ärrvävnadsreducering

Ett ärr uppkommer i huden då hudens undre hudlager skadas. Desto djupare skadan är ju svårare är det för huden att läka. Huden har svårt att bygga upp sig precis som den var tidigare vilket då leder till en annan struktur som känns hårdare och stummare uppkommer.


Det är alltid tråkigt när en skada inte läker på ett bra sätt och det uppstår ett ärr. I en del fall går det att få bort nästan helt med laser eller kemisk peeling men är det en djupare skada så är det omöjligt att ta bort med dessa metoder utan då kan man behöva operera bort ärret. Det kan då bli ett smalare och mindre framträdande ärr men det går aldrig att ta bort det helt så det inte syns.


Den här metoden bygger på att man förångar det yttersta hudskiktet med Erbium YAG (Er:YAG) laser.


Den gamla huden ersätts med ny och fräsch hud. Detta är en utmärkt metod för att reducera mindre ärrvävnad, rynkreducering samt fräscha upp huden i största allmänhet och bli av med gamla solskador.


Antalet som gäller vid ärrvävnad (mindre ärr) med laser, rekommenderas en behandlingsserie på mellan 2-6 behandlingar med 3-4 veckors intervall. Detta varierar såklart beroende på djup och storlek på ärrvävnad.


Efter utförd behandling är det vanligt att uppleva en brännande och svidande känsla med rodnad mild till måttlig grad. Som en kraftig solbränna.

Detta lägger sig vanligtvis mer och mer inom första 3 dagarna. Mycket vanligt att den keratiniserade huden (döda hudceller) börjar flagna och detta kan upplevas som besvärande. Det är viktigt att ha i åtanke att detta är övergående och en nödvändig process för den nya friska hudens förutsättningar för återuppbyggnad.


Det kan även uppstå mindre sår och dem sårskorpor som bildas är det viktigt att låta vara. Huden måste läka ifred för att minimera risk för ärrvävnad eller infektion. Efter att sårskorpor har lossnat, är det också vanligt att det berörda området är lite röd under en längre tid. Det kommer att bli ljusare med tiden. Därför också viktigt att skydda berört område från exponering av solljus tills det röda lagt sig helt för att undvika solskador samt hyperpigmentering.


Badda endast med Klorhexidin/sårspray med koksaltlösning på behandlat område morgon och kväll tills huden är läkt.

Återigen exponera ej området för direkt solljus ute eller från fönster dem första 3 dagarna. Använd Spf minst 30 i minst 6 månader efter behandlingstillfället för att minska risken för hyperpigmentering och solskador.

Byt sängkläder för att minska infektionsrisk.


Rekommenderas ej för gravida eller ammande!

Ej har Herpesinfektion, hjärtproblem, solbränd hud, Hepatit, permanent fillers, diabetes, epilepsi, har/ haft hudcancer, överkänslig hud/ keloid (en typ av ärr som kan uppkomma vid vävnadsskada), hormonförändringar, allergier, hudsjukdomar, drog eller alkoholpåverkade och om man använder mediciner t.ex. blodförtunnande medel eller som ger ljusöverkänslighet.


18 års gräns!


I priset ingår alltid återbesök, rengöring, bedövning och eftervårdande hudvårdskur med serum, dagkräm och SPF 50 direkt efter behandling.

Dermatologiskt godkänd och närproducerad hudvård.


OBS! VIKTIG INFORMATION!

Som ny kund eller om det är minst 6 månader sedan som du besökte Sabinas Laser.

Ska ett besök för konsultation alltid bokas innan din behandling. Bokar du därefter tid för behandling under konsultationen, dras 20 % på första behandlingen. Detta gäller endast singelbehandlingar och ej kurbehandlingar/paketpriser!

6 månaders garanti ingår alltid inom all estetisk hudvård.


Eventuella hudförändringar rekommenderas att utredas av läkare innan du genomgår behandling.

Copyright Svenska Laseragenturen