laserbehandling Er:yag - rynkreducering

Den här metoden bygger på att man förångar det yttersta hudskiktet med Erbium YAG (Er:YAG) laser.


Den gamla huden ersätts med ny och fräsch hud. Detta är en utmärkt metod för att reducera mindre ärrvävnad, rynkreducering samt fräscha upp huden i största allmänhet, bli av med gamla solskador och ålderfläckar.


Skillnad på Erbium och CO2 Laser

Många har hört talas om Co2 laser (Fraktionerad Koldioxidlaser) tidigare och kanske även genomgått behandling där sådan laser har använts. Båda metoderna Co2 och Erbium är ablativa vilket innebär att de förångar bort hud. Erbiumlaser är sk kallablativ. Detta betyder att att den inte alstrar speciellt mycket värme och därmed blir den inflammatoriska reaktionen mildare. Detta är att föredra på brännskador och ärrvävnad. Man kan också ta bort mycket tunna skikt av hela huden villket är bra på vissa typer av pigmentfläckar. Risken att skada de djupa skikten där pigmentcellerna sitter blir också betydligt mindre. Detta gör att man även kan jobba på personer med mörkare hudpigmentering, vilket man bör undvika med CO2. Erbiumlasern koagulerar inte såret man skapar vilket gör att såret blir svidande, öppet och vätskande ett dygn. Detta kan lindras med skyddande vitt vaselin. Trots sårbildning gör Erbiumlasern inte speciellt ont eftersom den inte skapar så mycket värme.


Antalet som gäller vid fina linjer och djupare rynkor (ej alltför djupa då dessa kan behöva behandlas med injektionsbehandlingar för bästa resultat) med laser, rekommenderas en behandlingsserie på mellan 4-6 behandlingar med 3-4 veckors intervall.

Detta varierar såklart beroende på djup och storlek på fina linjer/rynkor.


Efter utförd behandling är det vanligt att uppleva en brännande och svidande känsla med rodnad mild till måttlig grad. Som en kraftig solbränna.

Detta lägger sig vanligtvis mer och mer inom första 3 dagarna. Mycket vanligt att den keratiniserade huden (döda hudceller) börjar flagna och detta kan upplevas som besvärande. Det är viktigt att ha i åtanke att detta är övergående och en nödvändig process för den nya friska hudens förutsättningar för återuppbyggnad.

Det kan även uppstå mindre sår och dem sårskorpor som bildas är det viktigt att låta vara. Huden måste läka ifred för att minimera risk för ärrvävnad eller infektion. Efter att sårskorpor har lossnat, är det också vanligt att det berörda området är lite röd under en längre tid. Det kommer att bli ljusare med tiden. Därför också viktigt att skydda berört område från exponering av solljus tills det röda lagt sig helt för att undvika solskador samt hyperpigmentering.

Badda endast med Klorhexidin/alternativt koksaltlösning med rena händer på behandlat område morgon och kväll tills huden är läkt.

Återigen exponera ej området för direkt solljus ute eller från fönster dem första 3 dagarna. Använd Spf minst 30 i minst 6 månader efter behandlingstillfället för att minska risken för hyperpigmentering och solskador.

Byt sängkläder för att minska infektionsrisk.


Rekommenderas ej för gravida eller ammande!

Som har Herpesinfektion, hjärtproblem, solbränd hud, Hepatit, permanent fillers, diabetes, epilepsi, har/ haft hudcancer, överkänslig hud/ keloid (en typ av ärr som kan uppkomma vid vävnadsskada), hormonförändringar, allergier, hudsjukdomar, drog eller alkoholpåverkade och om man använder mediciner t.ex. blodförtunnande medel eller som ger ljusöverkänslighet.


18 års gräns!


I priset ingår alltid återbesök, rengöring, bedövning och eftervårdande hudvårdskur med serum, dagkräm och SPF 50 direkt efter behandling.


OBS! VIKTIG INFORMATION!

Som ny kund eller om det är minst 6 månader sedan som du besökte Sabinas Laser.

Ska ett besök för konsultation alltid bokas innan din behandling. Bokar du därefter tid för behandling under konsultationen, dras 20 % på första behandlingen. Detta gäller endast singelbehandlingar och ej kurbehandlingar/paketpriser!

6 månaders garanti ingår inom all estetisk hudvård.


Eventuella hudförändringar rekommenderas att utredas av läkare innan du genomgår behandling.Copyright - Svenska Laseragenturen